Házi sólet

Házi sólet

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2,5 kg marhaszegy
  • 1 nagyobb csülök
  • 2 kg bab
  • 1 kg gersli
  • 50 dkg zsír
  • 6 fej vöröshagyma
  • 5 ek. pirospaprika

Elkészítés:

Olvasztott zsírba teszem az aprított vöröshagymát, az előzőleg beáztatott babot és az előkészített húsokat.

Meghintem 5 púpozott evőkanyálnyi pirospaprikával és 8 liter vízzel felöntve puhára főzöm.

Ha ez kész, akkor sóval ízesítem, majd a gerslit beleszórva felforralom az egészet, utána tűzálló tálba téve sütöm a sütőben, hogy a levét elfője.

Neked ajánljuk