Házi sólet

Házi sólet
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg tarkabab
  • 1 kg füstölt hús
  • 12 tojás
  • 10 dkg gersli
  • 40 dkg hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • olaj
  • 1 kg tarkabab
  • 1 kg füstölt hús
  • 12 tojás
  • 10 dkg gersli
  • 40 dkg hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A babot és a füstölt húst legalább 4-6 órára beáztatom.

A felaprított hagymát és fokhagymát az olajon megpirítom egy kuktában. Belekeverem a pirospaprikát, és vizet teszek bele. Ezután minden egyéb összetevőt belekeverem, és annyi vízzel engedem fel, hogy kb. 2 újnyival elfedje az összetevőket. A kuktát lezárom, és forrástól számítva kb. 1,5 órán át főzöm.

A húst felszeletelve, a tojásokat megtisztítva berakom egy tepsibe vagy jénaiba úgy, hogy alul és felül bab legyen, középen pedig a hús és a tojás.

Behelyezem az előmelegített sütőbe, és addig sütöm, amíg a tetején lévő babok kissé megbarnulnak, és a szaft besűrűsödik.