Házi sajtos croissant

Házi sajtos croissant

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 80 darabhoz:

  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl kefir
  • 1 dl olaj

A sós vajhoz:

  • 25 dkg vaj
  • 1 ek. só

A tetejére:

  • 25 dkg sajt
  • 1 tojás

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozom (az élesztőt a langyos tejben futtatom), majd 10 részre szedem szét és letakarva kelni hagyom őket.

A sós vajat picit megolvasztom.

Az egyik tésztát kinyújtom körré, majd lekenem a sós vajjal és lefedem egy másik tésztalappal, majd felcikkezem 16 felé és feltekerem kiflikké őket.

A többi tésztával is így járok el.

Sütőpapírral borított tepsibe teszem a kifliket, tojással lekenve és sajttal szórom.

Több adagban megsütöm őket 180 fokos sütőben.

Neked ajánljuk