Hozzávalók:
  • 1 kg narancs
  • 60 dkg cukor
  • 2 l víz
  • 7 l víz
  • 3 dkg citromsav
  • 1 kg narancs
  • 60 dkg cukor
  • 2 l víz
  • 7 l víz
  • 3 dkg citromsav

Házi narancslé

Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Pár percre forralt vízbe teszem a narancsokat, majd felvagdalom és kiszedem a magokat. Hozzáöntök két liter vizet és a citromsavat, majd két napra hűtőbe teszem.

A citromsavas levet lefölözöm a narancsról és félreteszem, majd gyümölcscentrifugán darálom a narancsot. A levet összeöntöm a citromsavas lével, felöntöm hét liter vízzel, majd hozzákeverem a cukrot. Palackozom, és a hűtőben tárolom.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti