Házi málnaszörp rebarbarával

Házi málnaszörp rebarbarával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg rebarbara
  • 50 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál kristálycukor (v. édesítőszer)
  • 1 l víz
  • méz és cukor (vagy édesítőszer) ízlés szerint
  • az újraforraláshoz:
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg rebarbara
  • 50 dkg málna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 l víz
  • édesítőszer
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A rebarbara külső részét vékonyan lehúzzuk, majd kisebb darabokra vágjuk fel. Ezután egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a málnát, a cukrot, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd felöntjük a vízzel, és kb. 10 percig főzzük.

Ezután szűrjük, átpasszírozzuk, ízlés szerint mézzel, cukorral, vagy édesítőszerrel ízesítsük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, alaposan összekeverjük, majd felforraljuk.

Amikor a szörp már forr, a tűzről levesszük, majd az előzőleg sterilizált csavaros üvegekbe merjük. Ezután rácsavarjuk a tetőt, majd pár percre fejtetőre állítjuk az üvegeket. Végül pedig hagyjuk teljesen kihűlni.

Az elkészült szörpöt ízlés szerint fogyaszthatjuk sima vagy szénsavas ásványvízzel. Tartósítószert nem tartalmaz, de a hőkezelésnek köszönhetően hosszabb ideig eltartható.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!