Házi málnafagyi

Házi málnafagyi
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25-30 dkg málna
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag habpor
  • 1 csomag habfixáló
  • (2 dl tejszínnel is elkészíthető a tej és a habpor helyett)
  • 25-30 dkg málna
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag habpor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A málnából pár szemet kiveszünk, a többit a cukorral, a vaníliás cukorral összeturmixoljuk, amennyiben már jó folyékony, hozzákeverjük a mézet.

Egy másik tálban felverjük a tejszínt vagy a tejet a habporral és a habfixálóval. Ha jó kemény a hab, hozzáadagoljuk az átszitált magtalan málnát. Egy mélyhűtőbe tehető dobozba öntjük és lefagyasztjuk. 1-2 óra fagyasztás után már ehető.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti