Hozzávalók:
  • 50 dkg cukor
  • 10 dkg só
  • 1 kk. fahéj
  • 10 kg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 szem szegfűbors
  • 15 szem szegfűszeg
  • 1 tk. szerecsendió
  • 1 ek. ecet
  • 1 tk. nátriumbenzoát
  • 50 dkg cukor
  • 10 dkg
  • 1 kk. fahéj
  • 10 kg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 szem szegfűbors
  • 15 szem szegfűszeg
  • 1 tk. szerecsendió
  • 1 ek. ecet
  • 1 tk. nátriumbenzoát

Házi ketchup

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Összefőzöm, és passzírozom a paradicsomot, a vörös- és a fokhagymát.

Az így kinyert levet a felére sűrítem. Hozzáadok fél kg cukrot, 10 dkg sót, 1 kk. fahéjat, 20 szem szegfűborsot, 15 szem szegfűszeget és 1 tk. szerecsendiót, majd tovább főzöm.

Mielőtt kitölteném üvegekbe és száraz dunsztba tenném őket, hozzáadok még 1 ek. ecetet és 1 tk. nátriumbenzoátot.

Tipp:Érdemes sokáig főzni, hogy nagyon sűrű legyen, mert úgy a legfinomabb.