Házi készítésű vaníliás karika

Házi készítésű vaníliás karika

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 g kukoricaliszt
  • 350 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 250 g vaj
  • 180 g porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál vaníliáscukor
  • 1 db citrom reszelt héja

a mázhoz:

  • 300 g csokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A vajjal, utána hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összegyúrjuk. Fóliába tekerjük és 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.

A lehűlt tésztát lisztezett deszkán 1,5 centi vastagságúra nyújtjuk, és egy 7 centi átmérőjű formával kiszaggatjuk a karikákat. A közepükbe egy 3 centi átmérőjű lyukat szúrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük a karikákat.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. A kihűlt karikák alját belemártjuk az olvasztott csokoládéba, késsel kicsit lehúzzuk a felesleget, ezután egy tálcára rakjuk őket. A csokoládé megdermedése után már lehet is fogyasztani.

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek