Házi készítésű bagett

Házi készítésű bagett

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 300 ml víz
  • 25 g friss élesztő vagy 7 g szárított élesztő
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 500 g finomliszt
  • 1 evőkanál só

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, aztán mehet bele a felfuttatott élesztő is. Először kézzel keverjük össze, utána kiborítjuk egy deszkára vagy pultra és jól összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen 1 órán át kelni hagyjuk.

Ha ez megvolt, a tésztát ketté osszuk. Kinyomkodjuk belőle a levegőt, alulról felhajtogatjuk, majd összecsípjük a tészta szélét és így hosszú hurka alakúra formázzuk. Ugyanezt megcsináljuk a másik adag tésztával is, és még 30 percig letakarva pihentetjük.

Egy éles késsel bevagdossuk a bagettek tetejét, kevés vízzel meglocsoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 15-20 perc alatt kisütjük őket.

Neked ajánljuk