Házi készítésű bagett

Házi készítésű bagett
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 300 ml víz
  • 25 g friss élesztő vagy 7 g szárított élesztő
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 500 g finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • 300 ml víz
  • 25 g friss élesztő vagy 7 g szárított élesztő
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 500 g finomliszt
  • 1 evőkanál

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, aztán mehet bele a felfuttatott élesztő is. Először kézzel keverjük össze, utána kiborítjuk egy deszkára vagy pultra és jól összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen 1 órán át kelni hagyjuk.

Ha ez megvolt, a tésztát ketté osszuk. Kinyomkodjuk belőle a levegőt, alulról felhajtogatjuk, majd összecsípjük a tészta szélét és így hosszú hurka alakúra formázzuk. Ugyanezt megcsináljuk a másik adag tésztával is, és még 30 percig letakarva pihentetjük.

Egy éles késsel bevagdossuk a bagettek tetejét, kevés vízzel meglocsoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 15-20 perc alatt kisütjük őket.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti