Házi karamell

Házi karamell

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 400 g cukrozott sűrített tej
  • 1 csésze barna cukor
  • 2 evőkanál glükóz szirup
  • 125 g vaj, apróra vágva
  • 200 g tejcsokoládé, apróra vágva
  • 1 1/2 csésze mini mályvacukrot
  • 1/4 csésze darált dió
  • 1/4 csésze kókuszreszelék

Elkészítés:

Zsírral vagy olajjal kikenünk egy 4 cm mély, 20 cm-es négyzet sütőformát. Az alját és az oldalát kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy az oldalain 2 cm-re túllógjon.

A sűrített tejet a cukorral, a sziruppal és a vajjal egy serpenyőben alacsony lángon melegíteni kezdjük. Forralás nélkül kevergetve 10 percig főzzük, amíg a cukor feloldódik és a krém szép fényes lesz.

Ezután növeljük alatta a lángot és 6-8 perc alatt – közben kevergetve – besűrítjük. Levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a csokoládét, a mályvacukrot, a diót és a kókusz felét. Addig keverjük, amíg a csokoládé el nem olvad.

Beleöntjük az elkészített sütőformába, meghintjük a maradék kókusszal és tegye félre 30 percig. Ezután folpackkal lefedjük és hűtőszekrényben pihentetjük 6 órán át, amíg teljesen meg nem dermed.

2,5 cm-es darabokra vágva kínáljuk.

Neked ajánljuk