Házi Hústorta

Házi Hústorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamell
  • 50 dkg bacon
  • 20 dkg sonka
  • 50 dkg trappista sajt
  • kb. 2 dl főzőtejszín
  • petrezselyem
  • fűszersó
  • bors
  • vaj

Elkészítés:

Kivajaztam egy kerek jénait, majd a baconcsíkokkal kibéleltem.

A pulykamellet felszeleteltem, sóztam és kiklopfoltam. Kicsit meg pirítottam a szeleteket, majd kibéleltem egy részével a jénait. Fűszereztem, Rétegeztem a sonkát, a sajtszeleteket, majd ismét hússal béleltem ki, amíg betelt a tál.

A főzőtejszínt elkevertem egy kis reszelt sajttal, és leöntöttem az egészet. Kicsit megemelgettem a rétegeket, hogy mindenhova bejusson a tejszín, a tetejét vastagon megszórtam reszelt sajttal, és beraktam a sütőbe. (Alá tepsit tettem, mert a tejszín és a zsiradék miatt kifolyhat a lé.)

Addig sütöttem, míg a sajt szépen megpirult.

Amikor kihűlt, kiborítottam, felszeleteltem.

Neked ajánljuk