Házi Hamburger

Házi Hamburger

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A hamburgerhez:

  • 4 db puffancs
  • sajt
  • csalamádé
  • lilahagyma
  • ketchup
  • mustár

A húspogácsához:

  • 50 dkg darált hús (fele marha, fele sertéshús)
  • 1 nagyobb hagyma
  • 1 tojás
  • sok őrölt bors
  • 2 ek. mustár
  • 4 ek. ketchup
  • (ha a massza túl laza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsa)

Elkészítés:

Egy nagy tálba beletesszük a darált húst, sózzuk, alaposan borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát, a tojást, a mustárt és a ketchupot. A masszát összegyúrjuk, és 4 kupacra osztjuk, amelyekből húspogácsákat formázunk. Bekenjük egy kis olajjal a pogácsák mindkét oldalát, fóliával lefedjük és a hűtőben pihenni haggyuk 1-2 órát. Ha az ízek már jól öszeértek akkor kevés olajon, kislángon mindkét oldalát (kb. 8-8 perc) megsütjük a húspogácsáknak. A puffancsot kettévágjuk, rakunk bele csalamádét, rátesszük a húspogácsát, egy szelet sajtot, ketchupot, lilahagymát, mustárt, és előmelegített sütőben 5 perc alatt megmelegítjük a hamburgereket.

Neked ajánljuk