Házi hamburger és zsemle II.

Házi hamburger és zsemle II.

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 50 dkg darált hús
  • 6 dkg margarin
  • 4 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás (kenéshez)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 db tojássárgája
  • bazsalikom
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

Felfuttatom az élesztőt cukrozott tejben a zsemléhez. Langyosítom a margarint, majd összegyúrom sóval és liszttel az egészet. 8-10 bucit formázok az így készült tésztából, majd fél óráig kelesztem. A felvert tojással bekenem és pirosra sütöm nagyjából 180-200 fokon.

A darált húst összegyúrom a felaprított hagymával, fokhagymával és a többi hozzávalóval (tojássárgája, só, bors, ételízesítő, petrezselyem, bazsalikom). Ezt követően 1 órára a hűtőbe teszem, végül a masszából pogácsákat formázok és olajjal kisütöm.

Neked ajánljuk