Házi habcsók

Házi habcsók
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 80 g tojásfehérje (2 nagy tojásfehérjének felel meg)
  • 24 dkg porcukor
  • negyed citrom leve
  • 4 gramm étkezési keményítő (kb. 2 teáskanál)
  • 80 g tojásfehérje (2 nagy tojásfehérjének felel meg)
  • 24 dkg porcukor
  • negyed db citrom leve
  • 4 gramm étkezési keményítő (kb. 2 teáskanál)

Elkészítés:

A porcukorhoz adjuk a tojásfehérjét, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett 60 C-fokra melegítjük (vagyis addig, amíg az ujjunkat belenyomva megcsípi a meleg cukros-keverék.)

Ezután átöntjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a citromlevet és az étkezési keményítőt, majd a robotgép legmagasabb fokozatán 10 percig folyamatosan keverjük, hogy egy igen kemény habot kapjunk. Ezután beletöltjük egy nyomózsákba, melynek csillagcső van a végén, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk ízlés szerinti méretű habcsókokat. (Meg is színezhetjük a habot pár csepp ételszínezővel, majd nagyjából összekeverve töltsük bele a habot a nyomózsákba.)

Végül a tepsit 80-100 fokra előmelegített sütőbe tesszük és a csókokat kiszárítjuk. A kisebb habcsóknak elég egy óra, a nagyobbaknak két óra szükséges, a megfeleő állag eléréséhez.

Az elkészült habcsókok nagyon finomak, még az ünnep után is hamar elfogy a tányérról.

Megjegyzés:

A receptet Votisky András küldte be. Köszönjük!