Házi graham kenyér

Házi graham kenyér

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg graham liszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 ek. olajos magvak
  • 2 ek. olaj
  • 2 kk. só
  • 1 tk. cukor
  • 3 dl langyos víz

Elkészítés:

1 dl cukros vízben élesztőt futtatunk. A liszthez olajat, sót és magokat rakunk, majd az élesztőt és a többi vizet is beleöntjük.

Alaposan átdagasztjuk simára és melegebb helyen 1 órát kelesztjük.

Újból átgyúrva egy püspökkenyérformába rakva további fél órát kelesztjük.

Kis vízzel kenve sütjük 180-200 fokon, nagyjából 40 percen át.

Neked ajánljuk