Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 4 ek. olaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 4 ek. olaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Házi derelye

Elkészítési idő
4,0 12 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A lisztet gyúródeszkára öntöm, és a közepébe mélyedést formálok. Beleütöm a tojásokat, és 1-2 dl langyos vizet öntök hozzá. Összedolgozom, addig gyúrom, amíg a tészta ruganyos lesz és nem ragad a kézhez.

Sodrófával nagyon vékonyra kinyújtom, a levél felét megrakom szilvalekvárral egymástól egyenlő távolságra, a másik üres felét ráhajtom. A halmok között az ujjammal lenyomom a tésztát, derelyevágóval feldarabolom.

A derelyéket forró, sós vízben kifőzöm, az olajban megpirított zsemlemorzsában megforgatom.