Házi csokoládépuding eperzselével

Házi csokoládépuding eperzselével

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor

Az eperzseléhez:

  • 20 dkg eper
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor
  • őrölt fahéj
  • 2-3 db szegfűszeg
  • reszelt narancshéj
  • 1/2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 dl víz

Elkészítés:

A lisztet, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot keverjük össze. Ezután adjunk hozzá egy kevés tejet, majd keverjük simára.

A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a lisztes-cukros keveréket. Főzzük sűrűre kevergetve.

A csokoládét vágjuk fel apróra, majd a kellően besűrűsödött masszához adjuk hozzá. Keverjük alaposan össze, hogy a csokoládé teljesen elolvadjon, és jó krémes legyen a puding.

Végül még melegen kanalazzuk bele a poharakba (vagy tálkákba), majd hűtsük ki egészen.

Az epret alaposan mossuk meg. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Főzzük alacsony hőmérsékleten pár percig, de vigyázzunk, az eper nehogy szétfőjön.

Az étkezési keményítőt keverjük simára egy kevés vízzel, majd óvatosan kevergetve csorgassuk az eperhez, és sűrítsük be.

Neked ajánljuk