Házi burgonyalángos

Házi burgonyalángos
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg burgonya
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek. só
  • 1 mk. cukor
  • olaj
  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg burgonya
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek.
  • 1 mk. cukor
  • olaj

Elkészítés:

Langyos, cukros tejben futtatom az élesztőt.

Összedolgozom a lisztet, sót, élesztőt, főtt és áttört krumplit, joghurtot.

Vízzel lágyítom a tésztát, hogy közepes állagú legyen (kb. 1-1,5 dl).

Miután alaposan kidagasztottam, 30-40 percet kelesztem és 16 részre veszem.

Megformázom a lángosokat és forró, bő olajban kisütöm őket.