Házi bazsalikomos gnocchi mandulavajjal

Házi bazsalikomos gnocchi mandulavajjal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

A gnocchihoz:

  • 1 kg főtt, hámozott burgonya
  • 1 csokor friss bazsalikomlevél
  • 1 tojás
  • 1 tojásssárgája
  • 1 teáskanál só
  • frissen őrölt szerecsendió
  • 13 dkg liszt

A mandulavajhoz:

  • mandula

A tálaláshoz:

  • pirított mandula

Elkészítés:

A burgonyát héjastúl megfőzzük. Meghámozzuk, átttörjük.

A mandulavajhoz konyhai robotgépbe (mixerbe) töltjük a mandulát – tetszőleges mennyiségben – és aprítani kezdjük. Aprítás közben a robotgép szélére tapad a manduladara, amit precízen lekaparunk onnan. Kb. 10-15 perc alatt a mixer ledarálja a mandulát. Tovább folytatjuk a mixelést, és kb. 30 perc elteltével szemcsés kinézetű mandulavajat látunk a gépben. Még néhány percig daráljuk és krémes mandulavajat kapunk, amit ízlésünk és az elkészítendő étel szerint sóval, borssal ízesítünk.

A bazsalikomleveleket, a tojássárgát és az egész tojást turmixoljuk. Sózzuk, és szerecsendióval fűszerezzük a burgonyát, hozzákeverjük a lisztet és a fűszeres tojáskeveréket, kézzel alaposan összedolgozzuk. A tészta kidolgozására nagy hangsúlyt kell fektetni. Minél kevesebb lisztet adunk hozzá, annál könnyedebb lesz a tészta.

A tésztából megformázzuk a gnocchikat és sós vízben kifőzzük.

A mandulavajjal és pirított mandulával tálalljuk.

Hasonló receptek