Házi bajor káposztás-almás csülök

Házi bajor káposztás-almás csülök
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 kg bőrös első csülök
  • 3 csipet őrölt fűszerkömény
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 db babérlevél
  • 12 szem borókabogyó
  • 3 csipet egész fűszerkömény
  • aprított petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1,5 kg bőrös első csülök
  • 3 csipet őrölt fűszerkömény
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 db babérlevél
  • 12 szem borókabogyó
  • 3 csipet egész fűszerkömény
  • aprított petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

A csülköt beborsozzuk, megsózzuk és az őrölt köményt is rászórjuk!
A savanyú káposztát egy tálba tesszük, beleforgatjuk a szeletekre vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, az egész köményt és a borókabogyót. Alaposan összekeverjük és a tepsibe helyezzük.

Ezután a csülköket bőrös részével lefelé ráhelyezzük a káposztára. Egy almát megmosunk, kicsumázunk, szeletekre vágás után azt is a tepsibe tesszük. 1,5-2 dl vizet ráöntünk, fóliával letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 120 perc alatt puhára sütjük.

A sütési idő sütőnként változhat, és függ a csülök méretétől is. A cél, hogy a hús finom, omlós legyen! Amikor a hús megpuhult, a fóliát levesszük, a húsokat megfordítjuk, hogy a bor felfelé legyen, és magasabb hőmérsékleten ropogósra sütjük. Ha megsült nagyobb kockákra vágjuk, összeforgatjuk a savanyúkáposztával, megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és forrón tálaljuk!

Megjegyzés:

A receptet Jászkuti Balázs

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti