Házi baguette

Házi baguette

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dl víz
  • 3 tk. só

Elkészítés:

Élesztőt felfuttatjuk, többi hozzávalóval összegyúrjuk, a tojást kivéve, dagasztjuk és 3/4 óráig hagyjuk kelni.Utána alaposan átgyúrjuk, 4 felé osztjuk és ezeből formázunk rudakat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben megkenjük őket felvert tojással, bevagdossuk a tetejüket.A sütőben kis lábas víz mellett sütjük kb. 35 percig 200-220 fokon, esetleg alufóliával betakarhatjuk.

Neked ajánljuk