Házi almás lepény

Házi almás lepény

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 3 tojás
  • 1 kg alma
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 evőkanál rum
  • 1/2 bögre morzsa
  • 35 dkg cukor
  • reszelt citromhéj

Elkészítés:

Összegyúrom a lisztet, zsírt, két tojássárgát, tejfölt,rumot és a fél citrom reszelt héját, majd hidegebb helyre félre rakom. Következő nap az összegyúrt tésztának a felét kinyújtom mondjuk 1 cm vastagra, tepsibe teszem, villával lyukakat szurkálok rá és félig megsütöm.Mikor kiveszem a sütőből megszórom fél bögrényi morzsával, rárakom a reszelt almát és fahéjas cukorral szórom meg.A másik felét a tésztának is kinyújtom és rárakom az almarétegre.Tetejét megkenem tojással, villával megszurkálom és pirosra sütöm, de nem nagy lángnál.

Neked ajánljuk