Házi almafánk

Házi almafánk

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg alma
  • 25 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tasak sütőpor

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • lekvár
  • fahéjas porcukor

Elkészítés:

A hámozott almát lereszelem, majd cukorral édesítve átkeverem és mehet bele a liszt, sütőpor, végén a tojás.

Alaposan átdolgozom a tésztát.

Evőkanállal fánkokat szaggatok forró, bő olajba.

Aranybarnára sütöm mindkét felüket, majd a felesleges olajat lecsepegtetem.

Fahéjas porcukorral hintve, lekvárral tálalom.

Neked ajánljuk