Hawaii csirkemell pikáns uborkasalátával

Hawaii csirkemell pikáns uborkasalátával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 ujjnyi friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv ananász (darabolt, 400 g)
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 4 fél csirkemellfilé
  • 1 kígyóuborka
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • friss koriander
  • 1 ujjnyi friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv ananász (darabolt, 400 g)
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 4 fél csirkemellfilé
  • 1 db kígyóuborka
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • friss koriander

Elkészítés:

A gyömbért, a fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük. Az ananászkonzerv levéből kb. 1 dl-nyit elkeverünk a ketchuppal, a szójaszósszal, a gyömbérrel és a fokhagymával, megborsozzuk.

A csirkemelleket megmossuk, erősebb zacskóba tesszük, ráöntjük a pácot. A zacskót lezárjuk, és a lezárt zacskón keresztül a pácot a húsba “masszírozzuk”, majd 2 órára a hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a köretet. A lecsepegtetett ananászkockákat még kisebb darabokra vágjuk. Az uborkát megmossuk, hasonló falatokra vágjuk, a paradicsomokat elfelezzük. Mindezeket összekeverjük, megszórjuk a korianderrel, sózzuk, borsozzuk.

A grillt felforrósítjuk, és a lecsöpögtetett csirkemelleket oldalanként 6-8 perc alatt megsütjük. Közben a páccal kenegethetjük, a salátával tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti