Havasi kifli más néven Hókifli

Havasi kifli más néven Hókifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 600 g liszt
  • 125 g sütőmargarin
  • 1 tojássárgája
  • tejföl amennyit felvesz
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • *
  • a töltelék:
  • szilvalekvár, baracklekvár vagy dió –
  • ki, mit szeret
  • 600 g liszt
  • 125 g sütőmargarin
  • 1 db tojássárgája
  • tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • szilvalekvár

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük (kivéve a tölteléket) és egy nagy keverőtálban alaposan összedolgozzuk. Amikor a tészta leválik a kezünkről, akkor jó lesz.

Miután összedolgoztuk, kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe egy kiskanál tölteléket teszünk, majd átlósan feltekerjük.

160 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük a kifliket. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti