Havas tobozok

Havas tobozok
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg Liga margarin
  • 10 szem meggy
  • 5 evőkanál méz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál rizstej
  • vanília kivonat
  • rum vagy rumaroma
  • GM kakaós gabonapehely
  • *
  • a tetejére:
  • porcukor vagy Nyírfaporcukor
  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg Liga margarin
  • 10 szem meggy
  • 5 evőkanál méz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál rizstej
  • vanília kivonat
  • rum vagy rumaroma
  • GM kakaós gabonapehely
  • *
  • porcukor vagy Nyírfaporcukor

Elkészítés:

A meggyet beáztatjuk a rumba. A darált diót a kakaóporral, mézzel, vanília kivonattal, tejjel, vajjal összedolgozzuk. A masszát 10 részre osztjuk és golyókat formázunk belőlük (nekem jó szolgálatot tett a piramis készítő formám, ennek hiányában kúpokat formázunk a masszából), a közepükbe egy-egy szem rumos meggyet teszünk, végül alulról felfelé haladva kirakjuk gluténmentes gabonapehellyel.

Finoman leporcukrozzuk, és a hűtőbe tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti