Havas kunyhó

Havas kunyhó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kókuszos részhez:
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 100 g kókuszreszelék
  • a kekszes részhez:
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 13 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • 30 ml rumaroma (egy üvegcse)
  • 1 dl tej
  • a szóráshoz:
  • kókuszreszelék
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 100 g kókuszreszelék
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 13 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • 30 ml rumaroma (egy üvegcse)
  • 1 dl tej
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

Először a kókuszos részt készítjük el: a tejbe beletesszük a kristály és a vaníliás cukrot, majd a lisztet és elkezdjük főzni (mint a pudingot), és amikor már kezd besűrűsödni, akkor a kókuszreszeléket is belekeverjük. Félre tesszük hűlni.


Most a kekszes részét készítjük el: a darált kekszbe belekeverjük a porcukrot, a kakaóport, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a rumaromát és végül a tejet. Az egészet egy nagy gombóccá összegyúrjuk.

A citromfacsaró belsejét folpackkal kibéleljük, és az üregnek a kb. negyed részét (vizes ujjunkkal) először a kókuszos masszával béleljük ki, majd pedig a kekszes masszával teljesen kitöltjük. Jól belenyomkodjuk, hogy az alja sima, egyenletes legyen, majd ezután egy nagyobb tányérra kiborítjuk a havas kunyhót (folpacknak köszönhetően könnyedén kijönnek). Ezt a műveletet addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a masszák.

Kókuszreszelékkel megszórjuk a kunyhók tetejét és letakarva (folpackkal vagy alufóliával) a hűtőbe tároljuk.

Megjegyzés:

A receptet Pocsayné Vincze Tünde küldte be. Köszönjük!