Havas háztető

Havas háztető

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 70 dkg meggybefőtt
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 4 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:

A sütőporral elvegyített lisztet a cukorral, margarinnal és a tejföllel összedolgozzuk. 15 egyforma darabra osztjuk, és kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Közben a meggyet lecsepegtetjük.

A tésztát lisztezett deszkán 16x20 cm méretű lappá nyújtjuk. A tésztalap hosszanti oldalára kimagozott meggyet teszünk, majd a lapot szorosan feltekerjük.

Úgy sütjük meg, hogy először 5, majd 4, 3, 2, végül 1 feltekert lapot sütünk meg.

Közben a tejszínt kemény habbá verjük, apránként beleszórunk 2 evőkanál cukrot, és hozzáadjuk a habfixálót.

A házikó elkészítéséhez a kihűlt lapokat a legnagyobbal kezdve, nagyság szerint óvatosan egymásra tornyozzuk. Az egyes rétegek közé mindig kevés tejszínhabot kenünk.

A házikót a maradék habbal egyenletesen bevonjuk, majd kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Végül a kókuszreszelékkel meghintjük.

Tetejére egy sor meggyet teszünk.

Neked ajánljuk