Hátszín kéksajttal

Hátszín kéksajttal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 80 dkg érett hátszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg kékpenészes sajt (márványsajt)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • a körethez:
  • 20 dkg paradicsom
  • 40 dkg héjában főtt burgonya
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dkg cukor
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 12 szem aszalt füge
  • 80 dkg érett hátszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg kékpenészes sajt (márványsajt)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg paradicsom
  • 40 dkg héjában főtt burgonya
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dkg cukor
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 12 szem aszalt füge

Elkészítés:

A húst megmossuk, a vastag hártyát eltávolítjuk, majd akkora szeletekre vágjuk, hogy a raklett serpenyőibe beleférjen. A szeleteket borsozzuk, sózzuk. A hagymákat megtisztítjuk, nem túl apróra daraboljuk. A sajtot óvatosan vékony szeletekre vágjuk. A körethez a paradicsomot megmossuk, kettévágjuk. A főtt burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben, és a húsok mindkét oldalát elősütjük benne, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kétféle hagymát és az újhagymát. A hússzeleteket beletesszük a raklett serpenyőkbe, rárakjuk a hagymákat, és befedjük vékonyra szeletelt sajttal. A raklett sütőben ráolvasztjuk a sajtot.

Az előzőleg használt serpenyőben felforrósítjuk a körethez az olajat, megpirítjuk benne a főtt burgonyát, sóval ízesítjük. Felforralunk 1 dl vizet, beletesszük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a fügéket, majd 4-5 percen át főzzük. A paradicsomokat sózzuk, borsozzuk, és a serpenyőben vagy a rakletten megsütjük.