Hatlapos

Hatlapos

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 ek. rum

A krémhez:

  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • 3 ek. kakaópor
  • 2 ek. rum

Elkészítés:

A krémhez kakaós lisztet, fele tejet kikeverem.

A karamellizált cukrot a többi tejjel felöntve forralom, hogy oldódjon benne és hozzáadom a lisztes keveréket, amivel sűrűre főzöm.

Margarint forgatok bele, rummal és félrerakom.

A tésztához összedolgozom a margarint, cukrot, lisztet, tejben oldott szalakálit, tojást, rumot, citromot.

10 perc pihenő után 6 felé veszem és kinyújtom őket 2-3 mm vastag lapokra, majd sűrűn megszurkálom .

Sütőpapíros sütőlemezen megsütöm őket ,egyenként 10-11 perc alatt, 180 fokon.

A kihűlt lapokat a krémmel töltöm és 1 éjszakát hagyom hűtőben állni.

Másnap a tetejét be lehet vonni csokimázzal.

Neked ajánljuk