Hatlapos süti

Hatlapos süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 20 szelethez:

a tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor + a tetejére
  • 1,3 dl tej
  • 1 csomag (10 g) szalalkáli
  • *

a krémhez:

  • 15 dkg cukor
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 l tej
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a porcukrot, és a tejben elkevert szalalkálit, összegyúrjuk. Hat egyenlő részre osztjuk, egyesével kb. 20 x 20 cm négyzetlapokra nyújtjuk, a tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és kisütjük, egyenként kb. 7-9 perc alatt.

A krémhez a cukrot, a lisztet és a kakaót egy kis tejjel simára keverjük. A maradék tejet lábosban melegíteni kezdjük. Hozzákeverjük a kakaós masszát, és kevergetve, lassú tűzön besűrítjük (kb. 15 perc alatt). Hozzákeverjük a vajat.

A lapokat egyenletesen elosztva megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük. A legfelső lapot nem kenjük meg. Egy éjszakán, de legalább 6 órán át pihentetjük, ezalatt a tészta megpuhul. Szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Hasonló receptek