Hatlapos sütemény újragondolva

Hatlapos sütemény újragondolva
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 24 szelethez:
  • 1 dl kókusz tej
  • fél tasak szalakáli
  • 150 g teljeskiőrlésű tönkölyliszt
  • 150 g teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 40 g laktózmentes vaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál méz
  • *
  • a krémhez
  • 1 csomag Dr. Oetker Süti Puding Hatlapos süteményhez
  • édesítő vagy méz ízlés szerint
  • 1 l kókusztej
  • *
  • a tálaláshoz:
  • eritrit
  • 1 dl kókusz tej
  • fél tasak szalakáli
  • 150 g teljeskiőrlésű tönkölyliszt
  • 150 g teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 40 g laktózmentes vaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál méz
  • a krémhez
  • 1 csomag Dr. Oetker Süti Puding Hatlapos süteményhez
  • édesítő vagy méz
  • 1 l kókusztej
  • eritrit

Elkészítés:

A tésztához meleg tejben felfuttatjuk a szalakálit, hozzáadjuk az átszitált liszteket, vajat, mézet, és a tojást majd összegyúrjuk, ha szükséges teszünk még hozzá tejet, úgy, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 30-60 percet pihentetjük, majd 6 egyenlő részre osztjuk és vékony lapokká nyújtjuk.

180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsi hátulján 10-15 percig sütjük, úgy, hogy a tészta ne barnuljon meg, mert akkor kemény lesz. (A tészta könnyen törik mikor megsült, óvatosan bánjunk vele.)

A krémet felfőzzük az 1 liter kókusztejben, tetszőleges édesítéssel. A kihűlt tészta lapokat megtöltjük a langyos krémmel, majd letakarva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Porrá őrölt eritrittel tálaljuk.

Tipp: Ha azt szeretnénk, hogy szép egyenes legyen a süti a tetejére tegyünk egy vágó deszkát és úgy tegyük a hűtőbe.

Megjegyzés:

A receptet Nagy Barbara küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti