Háromszínű kevert süti

Háromszínű kevert süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 200 g cukor
  • 50 ml tej
  • 200 g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 50 ml olaj
  • 10 g kakaópor
  • 2 evőkanál tej
  • piros ételszínezék
  • 3 db tojás
  • 200 g cukor
  • 50 ml tej
  • 200 g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 50 ml olaj
  • 10 g kakaópor
  • 2 evőkanál tej
  • piros ételszínezék

Elkészítés:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk, -lisztezzük a sütőformát vagy sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra verjük 100 g cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a tejet. Ezután a felhabosított tojások sárgájához szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk az olajat, és alaposan összekeverjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék 100 g cukrot, majd egy spatulával óvatosan összekavarjuk a tojássárgájás masszával. A tésztát három részre osztjuk. Az első részhez adjuk az átszitált kakaót és 2 evőkanál tejet. A második részbe keverjük a piros ételszínezéket. A harmadik marad simán.

A három tésztát egymás után váltakozva a már előkészített sütemény formába kanalazzuk, ami lehet tortaforma, kuglóf forma, kisebb tepsi vagy akár egy kalácssütő forma is. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük. (Ez a sütőtől és a süteményformától is függ. Én kalácssütő formában 40 percig sütöttem.)

Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, és akár már langyosan is fogyasztható. Megszórhatjuk a tetejét porcukorral is, ha úgy szeretnénk.


Ha marad belőle másnap vihetünk belőle a munkahelyre nasinak, vagy kiváló a gyerekeknek tízóraira is.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti