Háromsajtos fondü pálinkával

Háromsajtos fondü pálinkával

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 14 dkg emmentáli sajt
  • 13 dkg márvány sajt
  • 13 dkg trappista sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél ek. étkezési keményítő
  • fél deciliter száraz fehérbor
  • 1-2 cent pálinka
  • bors

Elkészítés:

A félbevágott fokhagymával jól dörzsöljük be az edényt, amiben a fondüt elkészítjük. A bort keverjük össze a keményítővel, öntsük bele az edénybe és forraljuk fel. A szeletelt, apróra vágott sajtokat folyamatosan adagolva tegyük hozzá, és teljesen olvasszuk meg. Borsozzuk, és a legvégén tegyük bele a pálinkát, amivel még jól keverjük meg.

Kockára vágott kenyérdarabokat, almát és bármit, amit szeretnénk, mártogassunk bele. Igyunk hozzá bort vagy meleg teát.

Neked ajánljuk