Harcsasült krumplisalátával

Harcsasült krumplisalátával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 db harcsafilé
  • 1 db narancs
  • 1 db citrom
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 2 csipet őrölt bors

A krumplisalátához:

  • 4 szem burgonya
  • 1 db csemege uborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 5 dkg trappista sajt
  • majonéz
  • mustár
  • őrölt bors

Elkészítés:

A halakat sóval, borssal, paprikával dörzsöljük.

A citrom és narancs reszelt héjával szórjuk, levükkel és fokhagymás olívaolajjal csepegtetjük.

1 napig pácoljuk a hűtőben, párszor forgatva.

Kevés olajon kisütjük egyik oldalukat 5 perc, másikat 3 perc alatt.

A salátához felkockázzuk a főtt krumplit, uborkát, sajtot és a többi alapanyaggal átforgatjuk, hagymakarikákkal tálaljuk.

Neked ajánljuk