Harcsapaprikás

Harcsapaprikás

Hozzávalók:

  • 60 dkg filézett harcsa
  • 10 dkg szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 2 db színes lecsópaprika
  • 1 ek. liszt
  • 3 dl tejföl
  • erős paprika
  • 2 ek. olaj

Köret:

  • 30 dkg fodros nagykocka tészta
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. gorombára vágott petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • erős paprikakrém

Elkészítés:

Apróra vágom, kiolvasztom a szalonnát, majd megfuttatom rajta a finomra vágott hagymát, hozzáadom a fűszerpaprikát, és beleöntök 3dl vizet. Ha elkezd forrni, leveszem takarékra, hozzáadom a felszeletelt paradicsomot, az erős paprikát, megsózom, és 20 percig hagyom főni.

Közben elkeverem a lisztet a tejföllel, na meg egy kevés vízzel, és behabarom vele a szaftot. Összeforralom, leszűröm.

Egy másik nagyobb serpenyőben megfuttatom a csíkokra szeletelt paprikát, hozzáadom a nagyobb halszeleteket, megsózom, és összeaprítom. Itt ajlánlatos figyelni, mert a hal könnyen szétesik, azt pedig nem akarjuk!

Ha már mindkét oldala ilyen fehéres színt vett fel, meglocsolom a mártással, pár percig párolom, egy picit még fűszerezem, és végül de nem utolsó sorban: tálalom!

Tipp: Tálalásnál nyakon szoktam önteni egy kis tejföllel, köretnek pedig általában fokhagymás tésztát csinálok hozzá.

KATEGÓRIÁK

Neked ajánljuk