Harcsapaprikás túrós tésztával

Harcsapaprikás túrós tésztával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg-os harcsa
  • 3 fej hagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 paradicsom
  • 3 paprika
  • fél deci olaj
  • ételízesítő
  • bors
  • tejföl
  • liszt

a tésztához:

  • 1 csomag kockatészta
  • 25 dkg túró
  • pirított szalonnadarabok

Elkészítés:

A harcsát kockára vágjuk. Pörköltalapot készítünk a hagymából, a paprikából és a paradicsomból. Rátesszük a kockára vágott harcsát, és kb. 15 percig pároljuk. A végén tejfölös habarással besűrítjük.

Elkészítjük a túrós tésztát: A tésztát megfőzzük, majd leszűrjük. Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, rászórjuk a leszűrt tésztára, a túrót rámorzsoljuk, és a harcsapaprikással tálaljuk.

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk