Harcsapaprikás kapros túrógombóccal

Harcsapaprikás kapros túrógombóccal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg afrikai harcsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál piros paprika
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 koktél paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 dl főző tejszín
  • 1 dl tejföl (laktóz mentes)
  • 1 teáskanál kukorica keményítő
  • bors

a túrógombóchoz:

  • 250 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál búzadara
  • egy csokor friss kapor

Elkészítés:

A hagymát, a paradicsomot és a paprikát kisebb, a harcsát nagyobb kockára vágjuk.

Az olajat felhevítjük, rádobjuk a felaprított hagymát, meghintjük sóval, és megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, tovább pároljuk. Majd lehúzzuk a tűzről és rá szórjuk a piros paprikát, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt harcsát, ezzel is összekeverjük. Visszatesszük a tűzre és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön készre főzzük. (De a halat nem főzzük szét!)

A tejfölt és a tejszínt elkeverjük a keményítővel, és a harcsapaprikásra öntjük, összekeverjük, egyet forr és kész is.

Amíg fő a harcsa paprikás addig elkészítjük a túró gombócot. A vizet feltesszük forrni. A túrót villával össze törjük, sózzuk, majd hozzá adjuk a két tojást, és búzadarát, és felaprított kaprot, jól kidolgozzuk, ha forr a víz, akkor vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forrásba lévő vízben kifőzzük. Ha feljön a víz tetejére, akkor kiszedjük, mert akkor már megfőtt a túró gombóc.

Tálalásnál a túró gombócokat meg hittjük friss kaporral.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk