Harcsapaprikás juhtúrós nokedlivel

Harcsapaprikás juhtúrós nokedlivel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a harcsapaprikáshoz:
  • 60 dkg afrikai harcsa
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csapott evőkanál finomliszt
  • 1 db halászlé kocka
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl víz
  • a juhtúrós nokedlihez:
  • 30 dkg juhtúró
  • 125 dkg tejföl
  • 1 csokor kapor
  • fehér bors ízlés szerint
  • 3 db tojás
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl víz
  • 60 dkg afrikai harcsa
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 db halászlé kocka
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl víz
  • 30 dkg juhtúró
  • 125 dkg tejföl
  • 1 csokor kapor
  • fehér bors
  • 3 db tojás
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl víz

Elkészítés:

Felkockázzuk a harcsát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kis borsot és az átnyomott fokhagymát, majd félretesszük, amíg a többi alapanyaggal dolgozunk.

Vizet forralunk, belemorzsoljuk a halászlé kockát, elkeverjük és félretesszük, amíg nem lesz szükség rá.

Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük egy hőálló edénybe. A zsíron megpirítjuk az apróra felvágott hagymát, majd hozzáadhatjuk a szintén apró kockára vágott paprikát és paradicsomot. Ha egészen jó lecsós, hozzáadjuk a harcsát, és megvárjuk, amíg fehér lesz a húsa. Ezután megszórjuk liszttel, és felöntjük a halászlével. (Ha nem elég ízletes, morzsoljunk még bele egy fél vagy egész halászlé kockát, esetleg pirosaranyat.)

Összeforraljuk, és ízlés szerint tejfölözzük (tálaláskor is elegendő, nem szükséges belefőzni) és összeforraljuk.

A körethez összekeverjük a tojásokat a liszttel, és annyi langyos vizet adunk hozzá, nokedli sűrűségű legyen. Sós, kissé étolajos vízbe szaggatjuk, kifőzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyő aljára tesszük a pirított szalonnakockákat, a villával áttört juhtúrót és a tejfölt. Lassú tűzön keverés mellett elkezdjük melegíteni, majd hozzáadunk a fehérborsból egy keveset. Ha szép, csomómentes a túrós szószunk, hozzáadjuk a nokedlit, és jó alaposan elkeverjük.

Megjegyzés:

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!