Harcsafilé zöldségkabátban

Harcsafilé zöldségkabátban
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg harcsafilé (vagy lazac-, pontyfilé, stb.)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kicsi cukkíni
  • 3 szál zöldhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • a paprikamártáshoz:
  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál sózott darált paprikakrém
  • 2,5 dl 30%-os tejszín
  • 80 dkg harcsafilé (vagy lazac-, pontyfilé, stb.)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kicsi cukkíni
  • 3 szál zöldhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál sózott darált paprikakrém
  • 2,5 dl 30%-os tejszín

Elkészítés:

A harcsafilét megmossuk, leszárítjuk, 8 egyforma darabra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és vékony metéltre vágjuk, összeforgatjuk.

A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A harcsaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd az előkészített metéltre vágott sárgarépába, cukkínibe, zöldhagymába forgatjuk, kézzel kicsit rányomkodjuk, és olajozott tepsibe tesszük. Végül meglocsoljuk olívaolajjal és kb. 15 perc alatt megsütjük.

A paprikamártáshoz a forró vajon a paprikakrémet megfuttatjuk, felöntjük a tejszínnel és beforraljuk, hogy mártás sűrűségű legyen. Tálaláskor a hordóburgonyát tányérra tesszük, mellé fektetjük a zöldségkabátban sült harcsafilét és körbelocsoljuk paprikamártással. Forrón, főtt krumplival körítve kínáljuk.





Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti