Harcsa pezsgős bundában

Harcsa pezsgős bundában
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg búzaliszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dl száraz pezsgő
  • 60 dkg harcsafilé
  • 70 dkg édesburgonya
  • bő olaj a sütéshez
  • *
  • a pezsgős majonézhez:
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl olaj
  • 1,5 dl száraz pezsgő
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg búzaliszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dl száraz pezsgő
  • 60 dkg harcsafilé
  • 70 dkg édesburgonya
  • bő olaj a sütéshez
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl olaj
  • 1,5 dl száraz pezsgő

Elkészítés:

A bundázáshoz a kétféle lisztet kevés sóval összekeverjük, hozzáadjuk a citrom héját és a pezsgővel csomómentesre keverjük. 10 percig állni hagyjuk.

Közben a halfilét megmossuk, leszárítjuk, kb. 2x4 cm-es csíkokra vágjuk, megsózzuk. Az édesburgonyát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk.

A majonézhez a tojások sárgáját felverjük, óvatosan, állandóan keverve hozzáadjuk az olajat. Az elkészült majonézbe belekeverjük a pezsgőt is.

Magas falú edényben bő olajat forrósítunk, az édesburgonyát 8-10 perc alatt készre sütjük benne. Kiszedjük, lecsepegtetjük. A halakat belemártjuk a pezsgős tésztába, és a forró olajban 5-9 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyhai papírkendőre szedjük. A forró halat a pezsgős majonézzel és az édesburgonyával azonnal tálaljuk.




Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti