Elkészítés:
A bundázáshoz a kétféle lisztet kevés sóval összekeverjük, hozzáadjuk a citrom héját és a pezsgővel csomómentesre keverjük. 10 percig állni hagyjuk.
Közben a halfilét megmossuk, leszárítjuk, kb. 2x4 cm-es csíkokra vágjuk, megsózzuk. Az édesburgonyát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk.
A majonézhez a tojások sárgáját felverjük, óvatosan, állandóan keverve hozzáadjuk az olajat. Az elkészült majonézbe belekeverjük a pezsgőt is.
Magas falú edényben bő olajat forrósítunk, az édesburgonyát 8-10 perc alatt készre sütjük benne. Kiszedjük, lecsepegtetjük. A halakat belemártjuk a pezsgős tésztába, és a forró olajban 5-9 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyhai papírkendőre szedjük. A forró halat a pezsgős majonézzel és az édesburgonyával azonnal tálaljuk.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti