Hamiskás stíriai metélt

Hamiskás stíriai metélt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg széles metélt
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db közepes citrom reszelt héja
  • 35 dkg tehéntúró
  • 330 g tejföl
  • a tepsi kenéséhez:
  • 1 evőkanál vaj vagy margarin
  • a szóráshoz:
  • 1 teáskanál zsemlemorzsa
  • (a tepsi (20 × 30 cm-es)
  • 30 dkg széles metélt
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 35 dkg tehéntúró
  • 330 g tejföl
  • 1 evőkanál vaj vagy margarin
  • 1 teáskanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, csap alatt vízzel leöblítjük, jól lerázzuk a vizet róla.

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a vajjal, a cukrokkal habosra keverjük. Hozzá adjuk a túrót, tejfölt, reszelt citromhéjat és jól kikeverjük. Hozzáadagoljuk apránként a tojáshabot is (tehetünk hozzá mazsolát is) és összekeverjük a tésztával.

A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk. A tésztát beleöntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Tálalhatjuk gyümölcsös szósszal is, de önmagában porcukorral megszórva is nagyon finom.

Nagyon finom ebéddesszert. Kezdő és rutinos házi asszonyoknak is ajánlom.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!