Hamis vadas marhacombból

Hamis vadas marhacombból
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 8 szelet marhacomb
  • 3-4 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • egész fekete bors
  • 3-4 szem borókabogyó
  • 1 teáskanál mustármag
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál tárkonyecet
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csomag csőtészta
  • 8 szelet marhacomb
  • 3-4 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • egész fekete bors
  • 3-4 szem borókabogyó
  • 1 teáskanál mustármag
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál tárkonyecet
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csomag csőtészta

Elkészítés:

A vastagabbra vágott, szeletelt húst egy edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.

A fűszereket egy teatojásba tesszük, így adjuk a főzővízhez. Az egészet felforraljuk, majd kisebbre vesszük a lángot, és puhára főzzük a húst és a zöldségeket. Ezután a puhára főtt húst egy tányérra szedjük, és félretesszük.

A megpuhult zöldségeket szintén kiszedjük a léből, botmixerrel pépesítjük, majd visszatesszük a levesbe. Az olajat felhevítjük, megszórjuk a liszttel, és kevergetés mellett világos zsemleszínűre pirítjuk. Ekkor levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, és hagyjuk langyosra hűlni.

A cukrot folyamatos kevergetés mellett megkaramellizáljuk, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel. Amikor a rántás már kissé kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük. Ezután a forrásban lévő zöldséges léhez öntjük, majd egy kézi habverővel alaposan elkeverjük, és sűrűre főzzük. Közben hozzáadjuk a mustárt és a karamellizált cukrot is. Ezután visszarakjuk a mártásba a hússzeleteket, néha óvatosan megkeverve kiforraljuk, és még további pár percig főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti