Hamis vadas csirkemell

Hamis vadas csirkemell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 2 sárgarépa
  • 3-4 babérlevél
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 4 teáskanál mustár
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 kis doboz, 20 %-os tejföl
  • bors

Elkészítés:

A vékony csíkokra vágott csirkemellet megsózzuk, a répát nagylyukú reszelőn lereszeljük.

A felhevített olajon lekezdjük párolni a répát a babérlevéllel és a cukorral, majd folyamatosan hozzáadunk 1-2 kanál vizet, hogy le ne égjen.

Kb. 10 perc után hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Ezután borsozzuk, beletesszük a mustárt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A lisztet a tejföllel elkeverjük, a forró léből teszünk hozzá, simára keverjük, majd behabarjuk vele a mártást. Addig főzzük, amíg szép sima nem lesz.

Főtt tésztával vagy ízlés szerint rizzsel kínáljuk

Neked ajánljuk