Hozzávalók:
  • 2 csomag babapiskóta
  • 4 dl feketekávé
  • 1,5 dl rum
  • 1 doboz vajkrém
  • 17 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 3,3 dl habtejszín
  • 2 csomag babapiskóta
  • 4 dl feketekávé
  • 1,5 dl rum
  • 1 doboz vajkrém
  • 17 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 3,3 dl habtejszín

Hamis tiramisu

Elkészítési idő
4,0 51 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória költséges

Elkészítés:

A vajkrémet jól kikeverjük a cukorral. A tejszínt habbá verjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukros vajat, és az egészet a tojások habbá vert fehérjéhez keverjük óvatosan, ügyelve arra, hogy nehogy megtörjük a habot.

Egy mély tálba váltva sorozzuk az alábbiakat: rumos feketekávéba mártogatott babapiskóta, ezzel a tál alját béleljük ki, erre kerül egy réteg krém, majd megint a piskóta réteg. A tetejére kerül a krém. Fél napra hűtőbe tesszük, ezalatt a piskóta átpuhul, és jól összeáll a krémmel.

A tetejét kakaóporral megszórjuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti