Hamis szarvassült

Hamis szarvassült

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahátszín
  • 1 csomó leveszöldség
  • 2 dl húsleves
  • 2 fej hagyma
  • csipetnyi ánizs
  • 1 rozmaringág
  • 1 evőkanál ribizli zselé
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál vadfűszerkeverék
  • olaj

Elkészítés:

A hátszínt vadfűszerkeverékkel, őrölt ánizzsal és rozmaringgal bedörzsöljük. Lefedve, 24 órára hűtőszekrényben pihentetjük.

Másnap lábosba tesszük, felöntjük a levessel, a bor felével és mellédobjuk a feldarabolt leveszöldséget. Fedő alatt kb. 2 órát pároljuk.

Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, meghintjük cukorral, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Felöntjük a maradék borral és összefőzzük. Ha a hús megsült, kivesszük.

A maradék levet a zöldségekkel összeturmixoljuk és belekeverjük a hagymás-boros lébe. Ribizlizselével ízesítjük és összeforraljuk. A húst felszeleteljük, leöntjük a mártással. Almás vöröskáposztával és galuskával vagy metélttel körítjük.

Neked ajánljuk