Hamis Rákóczi túrós (diétás)

Hamis Rákóczi túrós (diétás)
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g félzsíros tehéntúró
  • 3 evőkanál stevia
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 nagy tejföl
  • 1 csomag vaníliás puding
  • ízlés szerint mazsola (opcionális)
  • a tésztához:
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 20 dkg aprószemű zabpehely
  • (a tepsi mérete: 25x30 cm)
  • 500 g félzsíros tehéntúró
  • 3 evőkanál stevia
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 nagy tejföl
  • 1 csomag vaníliás puding
  • mazsola (opcionális)
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 20 dkg aprószemű zabpehely

Elkészítés:

A túrót összekeverjük a cirom reszelt héjával, a két tojással, a vajjal, az édesítővel, és beletesszük a mazsolát. Csipet sót adunk hozzá, beleöntjük a pudingport. Ezt az egészet krémesre keverjük.

Elkészítjük a „tésztát”: a kókuszzsírt megolvasztjuk, majd összekeverjük a zabpehellyel úgy, hogy összeálljon. Ezt kézzel a tepsi aljába nyomkodjuk, ez lesz a sütemény alapja. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrós tölteléket, majd az édesítővel jól kikavart tejfölt is rásimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 15-20 percig sütjük. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk.

Közben felütünk 3 tojást, és a fehérjéből kemény habot verünk, amelybe 1 kávéskanál steviát teszünk.

A habot rákenjük a sütemény tetejére, és sütőben megszárítjuk.

Kihűlve szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti