Hamis mimóza szelet

Hamis mimóza szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg szögletes vajaskeksz
  • 25 dkg babapiskóta
  • 1,5 dl málnaszörp
  • 0,5 dl vízzel hígítva
  • *
  • a tetejére:
  • porcukor
  • *
  • a krémhez:
  • 8 dl tej
  • 8 evőkanál liszt
  • 35 dkg vaj/margarin
  • 30 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 2 citrom leve és reszelt héja
  • (a tálca mérete: 25×35 cm)
  • 60 dkg szögletes vajaskeksz
  • 25 dkg babapiskóta
  • 1,5 dl málnaszörp
  • 0,5 dl vízzel hígítva
  • porcukor
  • 8 dl tej
  • 8 evőkanál liszt
  • 35 dkg vaj/margarin
  • 30 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 2 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:

A lisztet a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, sűrű péppé főzzük, hűlni hagyjuk. A vajat vagy margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt péppel jól kikeverjük, a citrom levével és héjával ízesítjük. Ha nem elég édes, porcukrot még adhatunk hozzá.

Egy tálca vagy tepsi alját keksszel kirakjuk, majd rásimítjuk a krém felét. A hígított szörpbe belemártjuk a babapiskótákat és a krémre sorakoztatjuk, majd a maradék krémmel megkenjük, és egy sor keksszel lezárjuk. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

(Eredetileg sárga szörpöt kellett volna használni, de a piros jobban mutat, így lett málnaszörp, ami helyettesíthető ízlés szerint.)

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti