Hamis marcipánszelet

Hamis marcipánszelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 dkg keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál víz
  • a tetejére:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • 1 mandulaaroma (zöld színű
  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 dkg keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál víz
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • 1 mandulaaroma (zöld színű

Elkészítés:

A tésztához valókat összekeverjük, majd közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!).

A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a búzadarát, a porcukrot, a lisztet, a vizet és a mandulaaromát. Sűrűre főzzük, és melegen a tészta tetejére kenjük.

Mandulaforgácsot tehetünk a tetejére. Várjunk, amíg megdermed, majd szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti